Pia Ravn Jensen

omtale Euromann

Bogrummets anmelder Ulla Weishaupt var meget begejstret for min debutroman Smagen af Fugl, som hun gav fire ud af fem stjerner, så jeg har været lidt nervøs for hvordan Hvis månen falder ned, ville blive modtaget. Nu kan jeg sige som Mark Twain, at jeg har haft så mange bekymringer gennem tiden, men heldigvis er de fleste ikke blevet til noget. For Ulla Weishaupt har læst og anmeldt Hvis månen falder ned og kan på det varmeste anbefale romanen og giver den fem stjerner - så jeg siger tak og håber at mange vil følge hendes anbefaling.
Du kan læse hele anmeldelsen her:

“Hvis månen falder ned må vi prøve at gribe den, skrev hun i sin hånd med kuglepen. Prøve at bære det ubærlige, som en måne der er faldet ned, tilføjede hun i tankerne. Den blå skrift forsvandt, men ordene bar hun med sig som en tatovering i hjertet.”
For syv år siden da jeg læste Pia Ravn Jensen debutroman Smagen af Fugl, var jeg ikke i tvivlsom at her var en forfatter jeg gerne ville følge. Så det er med stor glæde at jeg nu har læst Hvis månen falder ned. I romanen følger vi Stine på 38 år, der bor sammen med Martin i et rækkehus i Brønshøj. Parret er barnløst, og har egentlig affundet sig med situationen, men da hendes barndoms veninde Conny pludselig tilbyder at de kan få det barn hun venter, rykker det ved noget i Stines bevidsthed. Vi møder nu i frekvenser forskellige hændelser gennem Stines liv, de begivenheder og de mennesker der har været med til at skabe den kvinde hun er i dag. Parallelt får vi også en forståelse for hvorfor Conny er havnet i en situation hvor hun ønsker at give sit ufødte barn væk. Pia Ravn Jensen har en hel speciel måde at skrive på, hun formår at skabe en følelse af at jeg som læser står midt i romanen, forstået på den måde at jeg oplever noget genkendeligt i det univers, der folder sig ud. Det er måden hvorpå hun beskriver tiden og rummet som omgiver romanens personer, der er så mange små tidstypiske detaljer, sproget er let, men meget rummende og visuelt, og det bringer mig tilbage på min egen tidsrejse fra 70’erne og op gennem 80’erne. Så det er en helt speciel stemning jeg oplever under læsning af Hvis månen falder ned. Hvis man kan lide Martha Christensen, samtidsromaner og psykologi så er denne bog et godt bud, jeg kan på det varmeste anbefale at læse Hvis månen falder ned.

bogrummet.dk